سرکنسول ترکیه در مشهد گفت: تجار ترکیه آمادگی دارند تا در حوزههای مختلف به ویژه صنعت نساجی و لباس در ایران سرمایه گذاری کنندو باید زمینه این همکاری فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی، “فاتح توپچو” در دیدار با رییس اتاق بازرگانی بجنورد، اظهار کرد: تعاملات تجاری و اقتصادی خوبی بین ایران و ترکیه وجود دارد و تجار و سرمایه گذاران ۲ کشور علاقمند به افزایش این روادید هستند.
وی افزود: ایران و ترکیه از نظر فرهنگ اشتراکات زیادی دارند و باید تلاش شود تا بعد اقتصادی نیز پررنگ تر از گذشته شود و لازمه آن سرمایه گذاری همه جانبه است.
سرکنسول ترکیه در مشهد به ظرفیت های اقتصادی خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: گیاهان دارویی در این خطه از شمالشرق ایران ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاران ترک محسوب می شود و باید شرایط این سرمایه گذاری تسهیل شود.
وی بیان کرد: اگرچه تعدادی از سرمایه گذاران ترکیه در بخش گل سرخ و زعفران خراسان شمالی فعالیت می کنند ولی کافی نیست.
فاتح توپچو ادامه داد: اشتراکات فرهنگی بین ۲ کشور شرایط سرمایه گذاری را بین تجار فراهم کرده است و باید از این فرصت برای توسعه ۲ کشور استفاده کرد.
صنعت نساجی و پوشاک ترکیه از زمان شکلگیری (قرن شانزدهم میلادی) تاکنون تحولات زیادی را تجربه کرده است؛ بهطوری که هماکنون نساجی و پوشاک ترکها نه تنها یکی از صنایع مهم برای آنها به شمار میرود، بلکه این کشور را به یکی از صادرکنندگان برتر جهانی در این بخش تبدیل کرده است.
سفر سرکنسول گر ترکیه با هماهنگی وزارت امور خارجه و با دعوت شهردار بجنورد به منظور تلاش برای آغاز مراودات تجاری انجام گرفت.
سعید پورآبادی، رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی نیز دراین دیدار به پتانسیل ها و توانمندی های استان در بخش های مختلف اشاره کرد و گفت: این استان در بخش صنعت، معدن ، کشاورزی ، گردشگری از ظرفیت های بالقوه ی برخوردار است.
وی بر مراودات تجاری طرفین تاکید کرد و خواستار همکاری های تجاری، اقتصادی بیش از پیش دو منطقه با یکدیگر شد و آمادگی خود بر سرمایه گذاری های فی مابین اعلام کرد.
کل مبادلات تجاری ایران و ترکیه از ابتدای سال جاری میلادی به بیش از پنج میلیارد دلار رسید.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت دارای ۹ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است که با توجه به تامین زیرساخت ها، فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری فراهم شده است.
این استان دارای بیش از ١١۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی، ٢٢ منطقه نمونه گردشگری استانی و هشت روستای هدف گردشگری است.
خراسان شمالی با ۲۶ کشور روابط تجاری دارد. بازدید از عمارت و آیینه خانه مفخم و همچنین با حضور در شهرک صنعتی بیدک و پارک علم و فناوری استان از نزدیک با مزایای سرمایه گذاری در این شهر آشنا شدند.