بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت صنایع دستی در بازدید کمیسیون فرش هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی از کارگاه های تولیدی  راز و جرگلان

این بازدید با هدف آشنایی بیشتر با ظرفیت‌ها و مشکلات موجود در صنعت صنایع دستی این منطقه و همچنین شناسایی فرصت‌های توسعه‌پذیر صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بجنورد در این بازدید  نشست صمیمی با حضور بافندگان و فعالان صنایع دستی منطقه برگزار گردید.در این نشست، چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی تولیدکنندگان مطرح شد که از جمله آن‌ها می‌توان به نبود تعاونی رسمی در منطقه، عدم عضویت بافندگان در تعاونی‌ها، ثبت‌نشده بودن شرکت‌های تعاونی، کمبود دستگاه‌های چله‌کشی، مشکلات آموزشی و کمبود مکان مناسب برای آموزشگاه‌های صنایع دستی اشاره کرد.

همچنین، نبود امکانات گرمایشی و مشکلات زیرساختی نظیر نبود کنتور آب و برق نیز از دیگر مسائلی بود که توسط آنها مطرح گردید.

حامد چمن‌رخ، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی بحنورد در این نشست اظهار داشت: هدف ما از این بازدید، گفتمان با فعالان حوزه صنایع دستی و شناسایی موانع تولید است تا بتوانیم به هدایت تولید و رفع مشکلات کمک کنیم.

وی افزود:باید تلاش کنیم که صنایع دستی این منطقه صادرات‌محور شود و به استانداردهای بین‌المللی دست یابد.

وی در ادامه اضافه کرد: صادرات صنایع دستی، ارزش افزوده زیادی برای کشور دارد و این امر باید در قالب استانداردهای بین‌المللی مانند رنگرزی، بسته‌بندی و برندینگ پیگیری شود.

هدف ما حمایت از بخش خصوصی و تسهیل فرآیند رسیدن به استانداردهای ملی در پنج سال آینده است.

در ادامه  بر لزوم توسعه دستگاه‌های چله‌کشی سنتی و ارتقاء امکانات این حوزه تأکید کرد.

وی همچنین به ضرورت  شرکت بافندگان  در دوره‌های آموزشی رنگرزی طبیعی اشاره کرد و افزود: برای حفظ هویت صنایع دستی این منطقه باید به سمت رنگرزی طبیعی حرکت کنیم.

از دیگر نکات مطرح‌شده در این نشست، ضرورت شناسایی نیازهای صادراتی، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و استفاده از ظرفیت‌های کارگروه‌های اتاق بازرگانی برای رونق بخشیدن به صادرات بود. همچنین، موضوع عدم آگاهی اداره کار و تعاون از فرآیند صنایع دستی و لزوم تغییر نگرش نسبت به این حوزه نیز مورد بحث قرار گرفت.