حامد چمن رخ، رئیس کمیسیون فرش،هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی بجنورد در حاشیه بازدید از کارگاه های تولیدی روستای رویبن اسفراین در گفتگو با خبرآنلاین اتاق بجنورد با اشاره به کیفیت بالای سبک کار و مرغوبیت متریال به کار رفته در محصولات دستباف روستای رویین، بر لزوم بهروزرسانی طراحی منسوجات تأکید کرد .
او با بیان اینکه این روستا از پتانسیل بالایی در زمینه تولید منسوجات سنتی برخوردار است، معتقد است با ارتقاء سطح طراحی منسوجات ، میتوان گامی مؤثر در جهت ورود به بازارهای جهانی برداشت.
وی افزود:این کمیسیون با اهمیت این موضوع، برنامهریزیهای لازم را برای رونق طراحی منسوجات در آینده آغاز کرده است.
چمن رخ ادامه داد: هدف اصلی این برنامهها، تولید محصولاتی است که علاوه بر بازار داخلی، قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را نیز داشته باشند.
وی تصریح کرد: این رویکرد نوآورانه، نه تنها به حفظ و ترویج هنر و صنعت سنتی کشور کمک میکند، بلکه فرصتهای اقتصادی جدیدی را برای شکوفایی منطقه فراهم میآورد.
رییس کمیسیون فرش،هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی بجنورد معتقد است با تمرکز بر نوآوری در طراحی منسوجات و تلفیق آن با کیفیت و اصالت محصولات سنتی، میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد حضور پررنگتر محصولات دستبافتههای استانی در صحنه بینالمللی باشیم و این امر گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی و معرفی هرچه بیشتر میراث فرهنگی غنی ایران به جهان خواهد بود.
روئین اسفراین؛ قطب صنایع دستی با ۱۵۰ هنرمند در ۴۵ کارگاه تولیدی
روستای هدف گردشگری”رویین” در خراسان شمالی، با قدمتی بیش از ۵۰۰ سال، نه تنها به عنوان یکی از نقاط شاخص گردشگری این استان شناخته میشود، بلکه به عنوان “دهکده ملی قطب بافندگی خراسان شمالی” و تنها دهکده نساجی کشور، ظرفیتهای چشمگیری در حوزه صنایع دستی، به ویژه تولید منسوجات سنتی، داراست.
بر اساس آمارهای اعلامی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی، در حال حاضر ۴۵ کارگاه تولیدی در این روستا فعال است که ۱۵۰ نفر صنعتگر و هنرمند، از جمله حدود ۱۰۰ بانوی هنرمند، در رشتههای مختلف صنایع دستی به ویژه نساجی سنتی مشغول به فعالیت هستند.
این فعالان اقتصادی با تولید سالانه ۱۵۰ هزار مترمربع چادر شب، حوله، دستمال و شال، بالاترین میزان تولیدات منسوجات سنتی استان را به خود اختصاص دادهاند.
زنان روستای رویین در کنار فعالیتهای زراعی، به تولید انواع صنایع دستی از جمله پارچه، دستمال، حوله، چتایی و چادرشب میپردازند و در اغلب خانهها دستگاههای پارچه بافی دستی و ریسندگی وجود دارد که این روستا را به مرکز صنایع دستی پارچه بافی ایران بدل کرده است. تولید انبوه چادرشب در روستای رویین اسفراین، منجر به راهاندازی نخستین خانه نساجی سنتی کشور در سال ۹۵، در حمام خزینهای این دهکده که یادگاری از دوره قاجار است، شد.

