گفتگو با رییس اتاق بازرگانی بجنورد
ناترازی انرژی، ابر چالش بخش خصوصی و واحد های تولیدی
ناترازی انرژی به چالش جدی برای تولید و سرمایهگذاری در ایران به ویژه استان های کوچک تبدیل شده است و اکنون اعتماد فعالان بخش خصوصی را کاهش داده است.
ناترازی انرژی که در سالهای اخیر به صورت جدی صنایع را تحت تاثیر قرار داده از ریسکهای بزرگ صنعت به شمار میآید به طوری که بسیاری از کارخانهها و مراکز تولیدی صنعتی را با مشکل جدی تامین انرژی در زمستان و تابستان رو به رو کرده است.
ناترازی انرژی مساله ای قابل حل است و بخش خصوصی با سیاست های حمایتی و تشویقی دولت می تواند در جهت رفع این کمبود سرمایه گذاری کند.
کمبود برق و گاز در فصول مختلف سال، منجر به اختلال در روند کار تولید و صنایع شده و خسارت بسیاری را برای تولیدکنندگان به دنبال داشته است.
ضرر هنگفت به صنایع
عباس کاظمی ،رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در گفتگو با تحریریه خبر آنلاین اتاق بجنورد ،گفت: انرژی در بر گیرنده برق و گاز است و تنها به یکی از آنها محدودیت نمیشود، همان گونه که در زمستان چالش تأمین گاز است در تابستان نیز برای برطرف کردن نیاز برق محدودیتهایی برای صنایع مختلف در نظر گرفته میشود، اتفاقی که این روزها گریبانگیر بخش زیادی از صنایع است.
او تصریح کرد: قطعی برق برای واحدهای تولیدی طی ۲ سال گذشته به یکی از اصلی ترین معضلات اقتصادی استان تبدیل شده و تقریبا برای تمام تولیدکنندگان و فعالان عرصه صنعت خسارتهای زیانباری به بار آورده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه سال گذشته نیز تولیدکنندگان استان با مشکل قطعی برق روبرو بودند و همین موضوع با شدت بیشتر در سال جاری تدوام یافت، اما تابستان امسال تمام صنایع استان تحت تاثیر منفی قطعیهای برق در سطح استان قرار گرفتند.
کاظمی خاطرنشان کرد: هزینههای سربار ماهانه، دستمزد کارگران، بیمه و مالیات به صورت کامل حساب میشود، ولی ما مجبور به استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت خود هستیم که باعث بروز خسارتی هنگفت به تولیدکننده میشود. مشکل ناترازی برق، ملی است قطعی برق در سال جاری به دو روز در هفته رسیده است که این امر مشکلات زیادی برای تولید کنندگان ایجاد کرده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی خراسان شمالی بی نظمی ها در برنامه قطع برق را از دیگر چالش های فعالان اقتصادی استان دانست و گفت: مکرر برق در طول شبانه روز قطع خواهد شد که متاسفانه این امر نیز بیشتر باعث گلایه و ناراحتی بخش تولید شده است.
وی افزود: متاسفانه قطع برق ناگهانی خط تولید را با مشکل مواجه می کند چرا که محصول در حین کار است که این امر ضرر و زیان زیادی به واحد های تولیدی وارد می کند.
کاظمی تصریح کرد: فعاان اقتصادی از مدیریت انرژی در استان می خواهند که برنامه قطع برق آنان را در مجموع روزانه اعلام کنند چرا که چند ساعت تعطیلی در یک روز کاری به آنان بیشتر آسیب وارد یم کند چرا که تا دستگاه ها برای انجام کار روشن خواهد شد قطع برق مانع فعالیت می شود ، قطع برق کارخانجات و واحد های تولیدی باید طبق برنامه ریزی در مدت یک تا چند روز باشذ.
وی افزود: قطع برق ساعتی مانع فعالیت نیروی کارگری نیز می شود اما اگر به طور مثال در هفته یک یا دو روز قطع باشد فعالیت کارخانه ها طبق برنامه انجام می شود و این امر تا حدودی جلوی برخی از خسارت ها را خواهد گرفت.
