عباس کاظمی ،رییس اتاق بازرگانی بجنورد در یادداشت خود به تشریح توانمندی و ظرفیت های صادراتی استان در ایران اکسپو ۲۰۲۵ پرداختند و در متن یادداشت وارده است.

خراسان شمالی به لحاظ صدور تولیدات و فرآورده ها استانی با ظرفیت های بالقوه فراوان اما اکثرا مغفول یا به فعلیت درنیامده و حتی ظرفیت های خاموش است؛ استانی که به سبب اقلیم مناسب، مجاورت با همسایگان شمالی و نزدیکی به حوزه کشورهای آسیای میانه و بهره مندی از قابلیت های صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری می تواند اقتصادی صادرات محور را شکل دهد؛ اما انبوه نداشته ها و کاستی ها باعث شده از ظرفیت های موجود نتوان به درستی و آنچنان که باید و شاید، سود جست.

صدور برخی محصولات کشاورزی و فرآورده های غذایی، محصولات صنعتی نظیر سیمان، کود شیمیایی و مصنوعات پلاستیکی و مصالح ساختمانی، ازجمله ظرفیت های به فعلیت درآمده در بخش صادرات این استان به شمار می آید.

با این وجود، چنانچه سرمایه گذاری های لازم به ویژه در بخش بسته بندی و برندینگ و بازاریابی روزآمد و علمی انجام و از خام فروشی محصولات با کیفیت این استان جلوگیری شود، بسیاری از ظرفیت های بالقوه استان نیز به فعل در می آید و جهش قابل ملاحظه ای را در بخش صادرات از استان شاهد خواهیم بود.

به گواه کارشناسان امر، سرمایه گذاری برای احداث پالایشگاه گیاهان دارویی، تولید بهینه و مشتری پسند بافته های داری به خصوص فرش ابریشم ترکمن و قالیچه های کردی، زعفران و پنبه، تکمیل زنجیره ارزش محصولات دامی و نیز، اسب ترکمن، راه اندازی صنایع پایین دستی فولاد و پتروشیمی به عنوان دو صنعت بزرگ و فعال استان، همگی می تواند به رونق تولید و اشتغالزایی گسترده و خروج از خام فروشی و در نهایت، ثروت آفرینی مولد و توسعه صادرات این فرآورده ها کمک شایان توجهی کند.