آبنبات بجنورد سوغات پرآوازه اما مغفول
گفتگو خبر آنلاین اتاق بجنورد با رحمان بردی افروز رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی
شکر پنیر یا همان آبنبات سوغات شهره خراسان شمالی است که در کشور پرآوازه است اما برندسازی نشده است، این سوغات می تواند با معرفی و برند سازی علاوه بر استقبال داخلی کشور حتی صادر نیز شود .
آبنبات بجنورد مدت هاست که با طعم دلپسندش بر بساط چای خانوادهها راه یافته و با شناساندن خود در شهرهای دور و نزدیک و حتی آن سوی مرزها به هر شیوه کامها را شیرین و طرفدارانی پر و پا قرص پیدا کرده است.
امروزه اکثر بجنوردیها هنگامی که قصد مسافرت و دیدار دوستان و عزیزان ساکن در شهرهای دیگر را دارند همچون گذشتهها به رسم سوغات، چند بسته آبنبات آن هم از نوع سفارشی همراه خود میبرند، افزون بر این مسافرانی که به بجنورد میآیند یا در سر راه زیارت امام رضا (ع) از این شهر میگذرند نیز از طعم دلچسب آبنبات بجنورد بی نصیب نمیمانند و خود را میهمان این سوغات شیرین میکنند.
اما این سوغات شیرین نیازمند توجه بیشتر است تا با برند سازی برای استان درآمد بیشتری حاصل کند چرا که این ظرفیت و پتانسیل در کارگاه های تولیدی این خطه وجود دارد و بعضا برخی از کارگاه ها برای صادرات وارد کار شدند اما به دلیل اینکه جزیره ای عمل شد موفقیت زیادی در این خصوص حاصل نشده است.
خراسان شمالی جزیره ای از سوغات ترش و شیرین و صنایع دستی اقوام مختلف است که هر یک می تواند رهاوردی کم نظیر برای مسافران و گردشگران به این استان باشد و همچنین به سایر کشورها صادر شود.
تولیدات سوغات و صنایع دستی این خطه با تنوعی کم نظیر شهرتی جهانی دارد اما نبود برند مانع اقتصادی شدن این کالاها در این استان شده است.
رحمان بردی افروز ، ر ئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان شمالی درگفتگو با خبر آنلاین بجنورد، در خصوص سوغات استان به ویژه آبنبات بجنورد گفت: آبنبات بجنورد مرکز استان خراسان شمالی در سال های گذشته به صورت محدود به کشورهایی همچون روسیه، اندونزی و امارات متحده عربی به صورت محدود و بعضا چمدانی صادر شده است اما برای گسترش نیاز به برندسازی دارد.
وی افزود: حدود ۱۰۰ کارگاه آبنبات سازی در بجنورد وجود دارد که نیازمند همکاری و مشارکت است تا بتواند محصولات تولیدی خود را با برندی به کشورهای دیگر صادر کنند.
وی اظهارداشت: با وجود اینکه در استان خراسان شمالی توسط شهرک های صنعتی خوشه آبنبات و میز آبنبات توسط سازمان صمت تشکیل شده است اما تاکنون اقدام خاصی و گام بلندی برای این کالای صادراتی انجام نشده است و صادرات محدودی انجام شده است در حالی که این کالا می تواند ارزش صادراتی زیادی برای هم استانی ها ایجاد کند.
وی ادامه داد: اما تولید کنندگان آبنبات بجنورد، باید در صادرات محصول خود به خارج از کشور همت بیشتری نشان دهند که علاوه بر برندسازی حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی باعث تبلیغ محصول و فرهنگ سازی برای استفاده آبنبات می شود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بجنودر با بیان این که آبنبات باید به کشورهایی که ذائقه غذایی شیرین پسند دارند مانند کشورهای عربی صادر شود، گفت:همچنین جشنواره هایی برای برندینگ آبنبات بجنورد برگزار شده است اما این مهم زمانی میسر می شود همراهی، هماهنگی، اتحاد و همبستگی ازسوی واحدهای تولیدی آبنبات بجنورد برای توسعه این صنف انجام گیرد.
رحمان بردی افروز رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بجنود در این رابطه بر برند سازی آبنبات تاکید کرد و گفت: سوغات های استان خراسان شمالی با حوزه گردشگری گره خورده است که این محصول پرطرفدار باید بیشتر معرفی شود تا گردشگران و زائران بدون خرید آبنبات از این استان گذر نکنند.
وی تاکید کرد: با وجود اینکه آبنبات شهره کشور است اما معرفی این محصول مغفول مانده است که نیازمند معرفی بیشتر است و همچنین باید در تمامی مناطق گردشگری ، بوم گردی ها و اقامت گاه ها به مهمانان معرفی شود.
وی افزود: با معرفی این سوغات می توانیم زمنیه صادرات ان را فراهم کنیم درحالی که نام آبنبات بجنورد سر زبان ها است اما استقبال برای خرید این محصول شیرین کم است چرا که باید با بسته های جدید تر و تبلیغات بیشتر بتوانیم کام مردم را شیرین کنیم.
