رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی از اجرایی نشدن مصوبات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از سوی برخی دستگاه های دولتی استان انتقاد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی خراسان شمالی ،سعید پورآبادی در سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سالجاری با اعلام این مطلب
گفت: مسائل و مشکلات واحد های تولیدی در جلسه مطرح می شود ،ولی با وجود تصویب در شورا، از سوی برخی دستگاههای اجرایی عملیاتی نمی شود.
وی اظهارداشت : در شرایط فعلی بخش زیادی از وقت ما در کارگروه هایی چون ستاد تسهیل رفع موانع تولید و شورای گفت و گو و جلسات متنوع دیگر صرف می شود، ولی مصوبات این نشست ها اجرایی نمی شود و همچنان سنگ اندازی در حوزه تولید وجود دارد.
وی با بیان این که سنگ اندازی ها باعث فرار سرمایه گذار از استان می شود اظهارداشت : متاسفانه از سرمایه گذار هیچ حمایتی نمی شود، بعضا تولید کننده ای خود تمام سرمایه را دارد اما باز هم جلوی کار به نوعی گرفته می شود، حتی باعث نابودی سرمایه ها شده اند.
پورآبادی با تاکید به این که چرخه تولید و اقتصاد کشور بر موتور بخش خصوصی می چرخد ،افزود: در این خصوص حمایت و همراهی بیش از پیش دستگاه های دولتی را می طلبد.
وی متذکر شد: زیرا اتاق های بازرگانی در کشور یکی از مهمترین ارکان مشورتی و بهترین جایگاه برای مطالبات فعالان اقتصادی در بخش خصوصی هستند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی در ادامه از رشد ۱۵ درصدی عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان طی ارزیابی و پایش عملکرد شوراهای استانی از سوی دبیرخانه شورای گفتگوی اتاق ایران در سال ۱۳۹۹ خبرداد.
وی افزود : رتبه عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان شمالی در بین شوراهای استان های کشور در شش ماه اول سال۹۹ ، ۲۵ بوده که در شش ماهه دوم سال ۹۹ با رشدی ۹ واحدی، به رتبه ۱۶ ارتقا یافته است.
سرمایه گذار تنها باید دغدغه تولید، بازار یابی، فروش و اشتغال را داشته باشد
محمود قنبری ،معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: سرمایه گذار تنها باید دغدغه تولید، بازار یابی، فروش و اشتغال را داشته باشد نباید با سخت گیری و سنگ اندازی مانع کسب و کار ها شویم.
وی خواستار خط اعتباری ویژه ای برای خراسان شمالی شد و افزود: با وجود این که بانک های دولتی استان بیش از منابع خود وام دادند، اما هنوز هم تعداد زیادی از واحدها تولیدی و صنعتی به دلیل ضعف بنیه مالی بانک ها موفق به دریافت تسهیلات نشدند.
وی بازار یابی فروش محصولات تولیدی و صنعتی استان در کشورهای همسایه را راهکار مناسب برای رونق تولید دانست و خواهان فعالتر شدن رایزن های بازرگانی سفارت های ایران در کشورهای آسیای میانه شد.
قنبری با تاکید بر اصلاح قوانین کسب و کار افزود: هر قوانینی بعد از یک مدت خود بعضا به مانع تبدیل می شود ، نیاز است تا این موانع و مشکلات احصاء و ارایه شود تا برای اصلاح آن در مجلس ارسال شود.
وی علت چک برگشتی تعدادی از واحدهای صنعتی را ناشی از عدم فروش محصولاتشان بیان کرد و اظهارداشت : در شرایط فعلی بانکها باید راهکاری را برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی دارای چک برگشتی اندیشیده کنند. وی با اشاره به این که میزان وثیقه بانکی واحدهای تولیدی صنعتی بیش از تسهیلاتشان است افزود : عدم پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به این واحدها نه تنها مشکلات را بیشتر بلکه این واحدها را بدهکارتر می کند