قطعی مکرر و بدون برنامه زمانبندی مشخص برق چاه‌های کشاورزی، موجب ضرر و زیان به محصولات کشاورزی و گلایه کشاورزان خراسان شمالی شده است.

این مسئله موجب خسارت به تجهیزات چاه‌های کشاورزی و کاهش چشمگیر محصولات شده است. کشاورزان معتقدند قطعی برق با اعلام قبلی و طبق جدول زمانبندی مشخص باید صورت بگیرد.

حتی اگر زمان مشخصی هم به بخش کشاورزی برای قطع برق داده شود باز هم خسارت این بخش جبران نخواهد شد چرا که اکنون در خشکسالی به سر می بریم و زراعت و باغداری نیازمند آبیاری به موقع است.

در حای که کشاورزان از افزایش هزینه های تولید در رنج هستند اکنون خشکسالی نیز حاصل دسترنج آنان را خشکانده است و در این میان قطع برق نیز قوز بالا قوز شده است و باعث  دلسردی این قشر زحمتکش شده است.

این کشاورز با بیان اینکه روزانه چندین ساعت برق چاه های کشاورزی قطع می شود گفت:  ما نمی دانیم که باید این میزان آب موجود را صرف چه کاری کنیم، در کنار همه این مسائل ما بارها با سوختن پمپ ها و فیوزهای برق روبرو هستیم که علاوه بر هزینه روزها و ساعت ها کشاورزان را معطل و بدون آب نگه می دارد.

فرزاد کریمی ضمن گلایه مندی از اولویت قرار دادن قطع برق بخش کشاورزی گفت: تولید و تامین امنیت غذایی از بخش کشاورزی حاصل می شود چه طور  انتظار است با قطع برق چاه ها و کم آبیاری به این مهم دست یابیم.

وی تصریح کرد: سال قبل و امسال قطعی های زیادی در شهرستان بجنورد، شیروان و سایر شهرستان ها رخ داده که به کشاورزی آسیب جدی وارد کرده است، فقط سوال ما از مسئولان این است که کشاورزان چه گناهی کرده اند که این حجم هزینه و خسارات را باید تحمل کنند؟

🔰بخش کشاورزی نیازمند حمایت است/ ناترازی برق کشاورزان را از پا در آورده

محمدرضا الهامی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد در گفتگو با خبر آنلاین اتاق بجنورد بر حمایت از بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: کشاورزی با مشکلات و چالش های  زیادی درگیر است از مسوولان می خواهیم که در بحث قطع برق این بخش را در اولویت قرار ندهند.

وی با بیان اینکه برای جبران ناترازی برق نباید واحد های تولیدی و بخش کشاورزی در اولویت قرار گیرد، افزود: متاسفانه کشاورزان در وضعیت مناسبی قرار ندارند چرا که  اکنون با پیامد های خشکسالی و قطع برق مواجه هستند، مزارع و باغات آنان از بی آبی در حال خشک شدن  است.

وی در این گفت و گو به ایجاد انرژی های خورشیدی برای چاه های کشاورزی نیز اشاره ای کرد و گفت: اما کشاورزان دانش ایجاد انرژ های نو  را ندارند و در این مسیر بیشتر آسیب می بینند.

الهامی خاطرنشان کرد: کارها را باید از هم تفکیک کنیم، ایجاد انژری های نو  باید به افراد توانمند و فعال در این حوزه بسپاریم و آنان در این راستا سرمایه گذاری کنند و برق ایجاد شده را از این راه  به فروش برسانند.

وی تاکید کرد: کشاورزان اکنون خود با مشکلات زیادی دست  و پنجه نرم می کنند توانایی و دانش استفاده از انژری های نو را ندارند و در این مسیر بیشتر خسته خواهند شد، شرکت هایی که در این راستا فعالیت دارند باید وارد این حوزه شوند و برق تولید و  در اختیار متقاضان قرار دهند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه خراسان شمالی برای ایجاد انرژ های تجدید پذیر فضایی مناسب است چرا که روزهای آفتابی زیادی دارد و به نسبت باد و گردو غبار کمتری نیز وجود دارد که این مهم می تواند این فعالیت را در استان گسترش داد.